Pages

Thursday, January 27, 2011

Hari Gotong-royong Warga MMPS 2011

MAKTAB MAHMUD POKOK SENA , Langgar 27 JANUARI - Hari bergotong-royong warga Maktab Mahmud Pokok Sena berlangsung pagi tadi bermula dari jam 7.45 pagi dan berakhir jam 2 petang. Gotong-royong tersebut disertai oleh warga Maktab Mahmud Pokok Sena dalam usaha membersihkan kawasan persekitaran sekolah untuk keselesaan pembelajaran yang kondusif dan selesa disamping mengamalkan sabda nabi bahawa kebersihan itu sebahagian daripada iman. Bermula aktiviti awal pagi seperti biasa iaitu perhimpunan harian pelajar bagi bacaan Ma'thurat dan mengalunkan nasyid Asmaul Husna secara berjemaah di sekolah oleh para pelajar dan guru-guru MMPS. Setelah majlis perhimpunan harian tersebut selesai, pembahagian kawasan untuk kerja-kerja pembersihan dibuat oleh guru MMPS. Antara lain , majlis gotong-royong itu diselitkan dengan aktiviti bersukan sesama penuntut ilmu MMPS bagi merehatkan minda dan beramah mesra sesama pelajar.
Berikut adalah antara gambar-gambar sepanjang aktiviti gotong-royong berlangsung:Guru-guru lelaki sedang berbincang sesuatu
Senior-senior ting.6 sedang mengemas bilik guru lelaki

Pelajar Ting.5 membersihkan kawasan belakang Blok C
Sebahagian pelajar MMPS khusyuk membersihkan kawasan sekolah

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

Blog ini merupakan laman rasmi Buletin MMPS yang diletakkan di bawah seliaan Unit Penerangan Badan Pengawas dan Tatatertib MMPS 2010.
Segala cadangan saranan boleh email kepada buletinmmps@gmail.com

Dokumen Pengawas

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP